Covid-19 sürecinde tek kullanımlık ürünlerin önemi

Covid-19 sürecinde hijyen ve temizlik her zamankinden daha büyük önem taşımaya başladı. Öldürücü bir virüsün tüm dünya için tehdit oluşturması, insanların temizlik kurallarına daha çok dikkat etmesine neden oldu. Tek kullanımlık ürünler, özellikle sağlık klinikleri, hastaneler, oteller, pansiyonlar, spa merkezleri, kaplıcalar, yaşlı bakım merkezleri, kreşler, estetik merkezleri ve güzellik salonlarında rahatlatıcı ve güvenli bir ortam oluşturmak için kullanılır. İşletmelerin hijyenik ve güvenilir bir ortam sağlaması için ve müşterilerin huzurlu hissetmesi için tek kullanımlık ve çevre dostu nevresim takımları, el havluları, yüz havluları, ayak havluları, saç havluları, spor havluları ve banyo havluları ile iç çamaşırları dayanıklı, temizdir ve yüksek sağlık standartlarına sahiptir.

Tek Kullanımlık Çevre Dostu Ürünler Hijyenik Midir?

Ailenizi, çocuklarınızı ve sevdiklerinizi güvende ve sağlıklı tutmak için pandemi döneminde mutlaka evinizde hijyen kurallarına titizlikle uymalısınız. Bu yüzden evlerde doğru ve etkili bir şekilde temizlik yapmak kadar ev eşyalarının temiz olmasına özen göstermelisiniz. Özellikle geniş ailelerde ve çok çocuklu ailelerde ev çok çabuk kirlendiği için evin hijyen standartlarını korumak çok zor hale gelir. El havluları, ayak havluları, banyo havluları, çarşaflar, yastık kılıfları ve nevresim takımları çok çabuk kirlenir. Bu tür yüksek temas yüzeylerini düzenli ve sürekli olarak temizlemeniz ve dezenfekte etmeniz gerekir. Bu durum çok yorucu olduğu ve çok fazla vakit aldığı için kişisel olarak kullanabileceğiniz tek kullanımlık nevresim takımları ve havlular ideal alternatiflerdir. Bu tür tek kullanımlık çevre dostu ürünler, çok kolay şekilde kullanılır. Özellikle tek kullanımlık çevre dostu çarşaflar, nevresimler ve yastık kılıfları çok hızlı ve pratik şekilde takılabilir ve çıkarılabilir. 

Tek kullanımlık çevre dostu ürünler, kişiye özgü kullanımlar sunar. Ayrıca bu tür ürünlerin yapıldığı doğal malzemeler genel olarak çeşitli virüsleri, enfeksiyonları ve bakterileri etkili bir biçimde uzak tutar. Yumuşak dokulu ve doğal malzemelerden yapılmış tek kullanımlık çevre dostu ürünler genel olarak dayanıklı ve sağlamdır. Leke tutmaz ve yüksek emici özelliklere sahiptir. Bu tek kullanımlık ürünler akışkan bariyer sağladığı için sıvı kontaminasyonunu önler. Bu tür tek kullanımlık ürünler yüzde 100 geri dönüştürebilirdir. Bu şekilde çevreye asla zarar vermez. 

Hastanelerde ve karantina uygulamalarında korona hastaları için tek kullanımlık yatak takımları, çarşaflar ve havlular ideal seçeneklerdir. Enfeksiyon, bakteri, virüs ve mikroplardan insan vücudunu koruyan tek kullanımlık çevreci ürünler, bir hafta boyunca kullanılabilir ve tıbbi atıklarla beraber imha edilir.

Evde tedavisi devam eden korona hastaları da karantina döneminde, ailesini korumak için tek kullanımlık el havlusu, ayak havlusu, yüz havlusu, saç havlusu, iç çamaşırı, çarşaf, yastık kılıfı ve nevresim takımları kullanabilir.

Bunun dışında toz ve kimyasal maddelere karşı alerjisi olan kişiler tek kullanımlık çevre dostu ürünleri idealdir. Çünkü bu tür ürünler, doğal malzemelerden üretildiği için alerjik reaksiyonlara karşı koruma sağlar.

Tek Kullanımlık Ürünlerin Kullanımı ve Uygulamaları

Pandemi döneminde, en önemli şey virüsün yayılmasını engellemektir. Hastanelerde, kliniklerde, muayenehanelerde, ambulanslarda  ve acil servislerde genel olarak virüsten korunmak için tek kullanımlık çevre dostu ürünler ideal olarak kabul edilir. Tamamen kişiye özel kullanımlar sunan tek kullanımlık havlular, çarşaflar, yastık kılıfları, nevresim takımları ve iç çamaşırları kişisel hijyen, konfor ve güvenlik için özellikle sağlık merkezlerinde mutlaka kullanılmalıdır. Tek kullanımlık çarşaflar, yastık kılıfları ve yatak setleri farklı boyutlarda ve farklı seçeneklerde gelir. Böylece sedyelere, hasta yataklarına ve yastıklara uyum sağlar. 

Tek Kullanımlık Ürünlerin Artıları

Tek kullanımlık çevre dostu ürünler, emici özelliklere sahiptir ve akışkan sıvı bariyeri vardır. Bu yüzden dökülmeye ve sıvı kontaminasyonuna karşı son derece dayanıklıdır. Bakterilere, virüslere ve mikroplara karşı üstün koruma sağlayan tek kullanımlık ürünler tamamen doğal malzemelerden üretilir. Bu yüzden cilde zarar vermez ve cildi tahriş etmez. Nefes alabilen ve yumuşak dokulu malzemelerden tasarlanan tek kullanımlık ürünler, hastalar için büyük konfor sağlar. Aynı zamanda nem emici özelliklere sahip olduğu için, hastaların, kuru ve serin bir yüzeyde tedavi olmasını sağlar. 

İşletmeler açısından da tek kullanımlık çevre dostu ürünlerin birçok farklı avantajı vardır. Çarşafların, yatak takımlarının, yastık kılıflarının ve havluların hijyenik olması için sürekli yıkanması ve kurulanması gerekir. Çamaşır yıkama ve kurutma için ekstra personel gerekir. Ayrıca çamaşır yıkama ve kurutma işlemlerinde büyük miktarda su, deterjan ve elektrik tüketilir. Tek kullanımlık çevre dostu ürünlerde ise bu tür maliyetler yoktur. Bu açıdan maliyetlerin düşmesini sağlar. Üstelik su tasarrufu ve elektrik tasarrufu sağladıkları ve tamamen geri dönüştürülebilir maddelerden üretildikleri için çevre dostu ürünlerdir.

Yorum yaz

Aşağıdaki 'Yorumu Yayınla' düğmesine bastıktan sonra yorumunuz admin onayına gönderilecektir. Bu önlemi spam, küfür, kaba dil, hakaret içeren yorumları engellemek için aldık.