Kağıt Geri Dönüşüm Örnekleri

Kağıdın dikkatlice yeniden kullanımı gezegenimize büyük bir katkı sağlar. Kağıdın geri dönüştürülmesi ve kullanılması çevre kirliliğini engellemek için atacağınız önemli bir adımdır. Bireysel bazda gezegeni korumak ve yaratıcılığınızı geliştirmek için bu bölümdeki kağıt geri dönüşüm örneklerini inceleyebilirsiniz.

Tetra Pak Madeni Para Çantası

Mutfağınızda meyve suyu kutularından çorbaya kadar çeşitli yiyecek ürünlerin ambalajı Tetra Pak veya benzeri kartonlar olabilir. Bu ambalaj kağıttan yapılırken, onu su geçirmez yapan kaplamalı astar çoğu zaman geri dönüştürülmesini de zorlaştırır. Ancak bu malzemenin en güzel yanı, kendin yap projeleri için sağlam bir malzeme oluşturmasıdır. Karton ambalaj, en organize edilmiş amaçlarda bi̇le saklanması gereken sağlam bir malzemedir. 

Bu proje için renkli bir Tetra Pak paketi (katlama işlemi karton üzerindeki yazıları okunamaz hale getireceğinden metin veya logo konusunda endişelenmeyin), maket bıçağı, zımba teli veya bant, cırt cırt, dekorasyon malzemeleri (düğmeler, boncuklar vb.) gibi malzemelere ihtiyacınız olacak.

Kartonun yüzeyi nemli bir bezle silin, köşeleri açın ve kuruması için düzleştirin. Bir maket bıçağı ile kartonun üst ve alt kısımlarını kesin. Kartonu ikiye katlayın ve kanadı yapmak için "yarım kenarlardan" birinin üçte birini kesin. Kartonu üç bölüme yeniden katlayın. Cepleri yapmak için iç kenarları zımbalayın veya bantlayın. Cüzdanı kapatmak için iki parça cırt cırt ekleyin. Madeni para kalınlığında bir boşluk bırakmalısınız. Bireysel bir dokunuş için, bir boncuk veya düğme ile süsleyin.

Dergilerden Kase Yapımı

Bu proje biraz karmaşık. Bu proje zaman alıyor ancak sonucun muhteşem olduğunu düşünüyoruz. Her sehpa için mükemmel bir dekoratif ürün olan geniş kaseleri, dergilerden yapabilirsiniz.

Bu proje için silikon tabancası ve dergi sayfalarına ihtiyacınız olacak. Dergiden tek tek sayfaları ayırın. Onları mükemmel hale getirme konusunda endişelenmeyin. Her sayfayı uzunlamasına ikiye katlayın. Ardından, her bir parçayı bir buçuk santim kalınlığında bir şerit elde edene kadar yaklaşık dört kez ikiye katlayın. Her katman için bu adımı tekrarlayın. Bu kağıt şeritlerden kasenin tabanını yapın. Kağıt şeritleri kıvırın ve spiral şeklinde tüm şeritleri yapıştırarak kasenizi tamamlayın.

Şık Şişe Vazo Yapımı

İç mekan bitkilerini yerleştirmek için şarap şişelerini şık vazolara dönüştürebilirsiniz. Ayrıca bu şişeleri mumluk olarak da kullanabilirsiniz. Hem dekoratif hem de işlevseldir. Bu projeyi yapmak için şarap şişesi, renkli kağıt mendil, biraz su ile inceltilmiş beyaz tutkal ve boya fırçası gerekir.

Etiketi şarap şişesinden çıkarın. Sıcak suyla dolu bir küvete 1/4 su bardağı çamaşır sodası eklerseniz inatçı etiketler kolayca çıkar. Şişeleri otuz dakika bu suda bekletin ve etiketler hemen çıkacaktır. Etiketteki tüm yapıştırıcının çıkarıldığından emin olarak şişeyi içten dışa çalkalayın. Sünger ile etiketi tamamen çıkarabilirsiniz. Şişenizi boşaltmak ve kurutmak için ters çevirin.

Kağıt mendilleri karelere kesin. Kare peçeteler herhangi bir boyutta olabilir. 

Kağıt mendili şişeye uygulamak için şişeye fırça ile biraz tutkal sürün. Küçük alanlarda çalışmak en iyisidir, böylece tutkal elinize bulaşmaz. Tutkal sürdüğünüz yere renkli kağıt mendil parçayı yapıştırın. Ardından kırışıklıkları gidermek için biraz düzleştirin. Bir önceki parçanın kenarına başka bir kağıt mendil parçası ekleyin. Bu şekilde tüm şişeyi kaplayın. Şişenizin ılık ve kuru bir yerde tamamen kurumasını bekleyin.

Yorum yaz

Aşağıdaki 'Yorumu Yayınla' düğmesine bastıktan sonra yorumunuz admin onayına gönderilecektir. Bu önlemi spam, küfür, kaba dil, hakaret içeren yorumları engellemek için aldık.